Adani Group планує витратити $84 млрд на інфраструктуру протягом наступного десятиліття

Adani Group планує витратити $84 млрд на інфраструктуру протягом наступного десятиліття

Приблизно таку суму індійський конгломерат мільярдера Гаутама Адані втратив у ринковій вартості після висування проти нього звинувачень у корпоративному шахрайстві

«Ми хочемо інвестувати більше», — заявив журналістам у п'ятницю в Мумбаї Джугешіндер Сінгх, фінансовий директор групи, не вдаючись до подробиць. Амбітні цілі Сінгха за витратами є частиною стратегії Адані, спрямованої на спробу покласти край руйнівним звинуваченням, висунутим Hindenburg Research.

Під час щорічного звернення до акціонерів у липні Адані оголосив про грандіозну мету розширення своїх портових, енергетичних та інфраструктурних підприємств. До цього його конгломерат відмовився від деяких своїх непрофільних інвестицій, прагнучи зміцнити довіру акціонерів та погасити борг.

За словами Сінгха, наступного року конгломерат має намір залучити облігації через високоприбуткові папери та приватне розміщення через свої фірми, включаючи Adani Ports and Special Economic Zone Ltd. і Adani Energy Solutons Ltd.. Adani Group також вкладе гроші у погашення облігацій свого підрозділу екологічно чистої енергетики з терміном погашення у вересні та грудні наступного року, можливо, у липні, щоб уникнути штрафу за дострокове погашення, сказав Сінгх.

Конгломерат також отримав підтримку на початку цього місяця, коли урядова агенція розвитку США оголосила, що надасть понад $500 млн у вигляді фінансової допомоги проекту портового терміналу Adani у Шрі-Ланці, що, за словами сина Адані, було «підтвердженням визнання міжнародного співтовариства».

Читайте також