Adani з ізраїльськими партнерами збудує завод з виробництва мікросхем в Індії за $10 млрд

Adani з ізраїльськими партнерами збудує завод з виробництва мікросхем в Індії за $10 млрд

Група компаній Adani Group планує побудувати завод із виробництва напівпровідників спільно з ізраїльським партнером у спробі розширити можливості Індії з виробництва мікросхем

Конгломерат під керівництвом мільярдера Гаутама Адані та ізраїльська Tower Semiconductor Ltd. створять завод із виробництва мікросхем у Талоджі на околиці Мумбаї з інвестиціями у розмірі $10 млрд, повідомив заступник головного міністра західного індійського штату Махараштра Девендра Фаднавіс.

Фаднавіс зазначив, що, як очікується, виробнича потужність підприємства становитиме 40 000 пластин на першому етапі та 80 000 пластин на другому етапі, не уточнивши при цьому терміни реалізації проекту.

Проект, розміщений під флагманом та інкубатором групи Adani Enterprises Ltd., буде збудований протягом трьох-п'яти років.

Adani Group, яка зосередила зусилля на розширенні після різкої атаки з боку коротких продажів минулого року, виходить на ще один сектор, який є ключовим напрямком діяльності адміністрації прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді.

Моді прагне перетворити найгустонаселенішу країну світу на технологічну наддержаву, залучити більше міжнародних виробників мікросхем та скоротити залежність від дорогого імпорту.

Напівпровідники перетворилися на важливий ресурс на тлі технологічного суперництва, що загострюється між США і Китаєм, коли багато країн переглядають ризик надмірної залежності від імпорту і вкладають значні кошти в розвиток внутрішніх можливостей. Угода Adani також дає Tower Semiconductor опору на ключовому ринку, що розвивається, допомагаючи їй вийти з тіні невдалої спроби придбання компанією Intel Corp.

Хоча обсяг продажів Tower становить лише малу частку від таких гігантів галузі, як Intel і Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., компанія виробляє компоненти для великих клієнтів, таких як Broadcom Inc., і обслуговує сектори, що швидко ростуть, такі як електромобілі.

Читайте також