Адміністрація Байдена виділить Stellantis та GM майже $1,1 млрд на виробництво електрокарів

Адміністрація Байдена виділить Stellantis та GM майже $1,1 млрд на виробництво електрокарів

Адміністрація Байдена планує виділити General Motors та материнській компанії Chrysler гранти на $1,1 млрд на переобладнання існуючих заводів для виробництва електромобілів та комплектуючих

Міністерство енергетики США (DOE) оголосило про виділення $1,7 млрд у вигляді запланованих грантів на фінансування переобладнання 11 «ризикованих» заводів у восьми штатах з метою виробництва 1 млн електромобілів на рік, збереження 15 тис. існуючих робочих місць та створення 3 тис. нових.

Міністр енергетики Дженніфер Гренхолм заявила журналістам, що гранти є «відмінною рисою промислової стратегії адміністрації Байдена» та «модернізують історичні підприємства з виробництва автомобілів».

Гранти присуджуються заводам у Мічигані, Огайо, Пенсільванії, Джорджії, Іллінойсі, Індіані, Меріленді та Вірджинії – деякі з яких мають вирішальне значення на президентських виборах у листопаді.

General Motors отримає $500 млн на переобладнання свого заводу Lansing Grand River Assembly Plant у Мічигані у виробництво електромобілів. GM заявила, що зробить власні інвестиції у виробництво електромобілів у Лансінгу у майбутньому, але заявила, що завод продовжить виробництво Cadillac CT4 та CT5.

У жовтні Stellantis погодилася побудувати новий завод із виробництва акумуляторів вартістю $3,2 млрд і інвестувати $1,5 млрд у новий завод із виробництва вантажівок середнього розміру в Белвідері, штат Іллінойс, у рамках нового профспілкового контракту — проект, який рекламував Байден.

Міністерство енергетики США планує виділити Stellantis $334,8 млн на переобладнання закритого заводу Belvidere Assembly для виробництва електромобілів і $250 млн на переобладнання заводу Indiana Transmission Plant у Кокомо для виробництва компонентів електромобілів.

Hyundai Mobis, яка є постачальником Stellantis в Огайо, отримає $32 млн на виробництво компонентів гібридних автомобілів, що підключаються, і акумуляторних батарей.

Інші гранти включають $89 млн для Harley-Davidson на розширення свого заводу в Йорку, Пенсільванія, для виробництва електромотоциклів; $80 млн для Blue Bird на переобладнання колишнього заводу Джорджії для виробництва електричних шкільних автобусів; та $75 млн для компанії Cummins з виробництва двигунів на переобладнання частини існуючого заводу в Індіані для виробництва компонентів із нульовим рівнем викидів та електричних систем трансмісії.

Читайте також