Африка отримує $1 млрд у вигляді підтримки стартап-центрів агентствами ООН

Африка отримує $1 млрд у вигляді підтримки стартап-центрів агентствами ООН

Ініціатива відкриє 10 центрів, перший із яких буде в Нігерії

Програма розвитку ООН, уряди африканських країн та приватний сектор планують залучити $1 млрд та відкрити низку технологічних центрів по всьому континенту для стимулювання інноваційних стартапів.

Перший із 10 хабів, які стануть частиною найбільшої у світі ініціативи щодо підтримки технологічних стартапів Африки, відкриється в інноваційному центрі ПРООН у Лагосі, Нігерія, цього тижня.

За даними ПРООН, у 2024 році відкриються й інші технологічні хаби: Healthtech у Кігалі (Руанда), Agritech в Аккрі (Гана) та Minetech у Лусаку (Замбія).

Центри та фонд вартістю $1 млрд, які будуть залучені від приватних та державних установ, підтримають більш ніж 10 тис. молодих технологічних компаній та стартапів у всіх секторах економіки континенту.

Африка є батьківщиною найшвидше зростаючого та молодого населення у світі, при цьому технічно підкована молодь все частіше використовує свої мобільні телефони для подолання прогалин у послугах.

Це відкрило прибутковий і швидкозростаючий простір для стартапів у таких секторах, як фінанси, сільське господарство та охорона здоров'я, і породило так званих єдинорогів, або компанії, які досягли передринкової оцінки не менше $1 млрд, такі як Interswitch Ltd. , Flutterwave Inc. та Jumia Technologies AG.

Ця ініціатива є великим стимулом для африканських технологічних та стартап-компаній після того, як торік приплив венчурного капіталу різко скоротився.

Центри будуть називатися timbuktoo на честь Тимбукту в Малі, який колись був всесвітньо відомим торговим центром, заявила ПРООН.

Читайте також