AI-стартап Imbue перевищив оцінку $1 млрд після фінансування від Nvidia

AI-стартап Imbue перевищив оцінку $1 млрд після фінансування від Nvidia

Стартап, який створює великі мовні моделі для використання в інструментах штучного інтелекту, залучив $200 млн від інвесторів, включаючи Nvidia Corp

Astera Institute, некомерційна організація, заснована криптовалютним мільярдером Джедом Маккалебом, очолила раунд фінансування Imbue за участю інших інвесторів, зокрема Кайла Фогта, головного виконавчого директора підрозділу безпілотних автомобілів Cruise компанії General Motors, повідомила компанія у четвер. За його словами, ця сума вдесятеро перевищує суму, яку стартап вже зібрав.

Imbue — один із зростаючої кількості стартапів у галузі штучного інтелекту, які залучають великі раунди цього року, що відображає як безумство навколо цієї технології, так і високі витрати, пов'язані з навчанням моделей штучного інтелекту шляхом надання їм величезних обсягів онлайн-даних.

Imbue заявила, що отримала доступ до 10 тис. потужних графічних процесорів Nvidia, які можуть виконувати інтенсивні обчислювальні завдання та затребувані компаніями, які займаються штучним інтелектом, що створюють великі мовні моделі. Участь Nvidia у раунді фінансування була «цілком грошовою».

Imbue, раніше відома як General Intelligent, займається створенням про АІ-агентів, здатних міркувати. «Зрештою, ми сподіваємося випустити системи, які дозволять будь-кому створювати надійні, індивідуальні агенти АІ, які зроблять продуктивну потужність АІ доступною кожному», — написала компанія у своєму блозі в четвер, анонсуючи раунд.

Читайте також