AI-стартап Magic прагне отримати оцінку $1,5 млрд у новому раунді фінансування

AI-стартап Magic прагне отримати оцінку $1,5 млрд у новому раунді фінансування

Американський стартап Magic, який розробляє моделі штучного інтелекту для написання ПЗ, веде переговори про залучення понад $200 млн під час раунду фінансування, що оцінюється в $1,5 млрд

За словами джерел, очікується, що в раунді візьмуть участь інвестори, включаючи Jane Street, що може потроїти оцінку Magic порівняно з попереднім раундом, незважаючи на відсутність доходу та відсутність продукту для продажу.

Стартап, у якому працює близько 20 осіб, востаннє оцінювався у $500 млн після попереднього збору коштів у лютому, згідно з даними PitchBook. З моменту свого заснування у 2022 році він залучив $140 млн від спонсорів, включаючи NFDG Ventures Нета Фрідмана та Деніела Гросса, а також CapitalG Alphabet.

Новий раунд Magic – це останній збір коштів в одному з найперспективніших додатків генеративних технологій ШІ.

Magic планує направити своє фінансування на покращення власних моделей, що підтримують довгі контекстні вікна, тобто системи штучного інтелекту, які здатні обробляти більше даних за один запит.

За словами одного з джерел, здатність Magic розуміти та обробляти великий обсяг контексту одночасно зумовлена ​​інноваційною конструкцією, яка виходить за рамки традиційної «моделі перетворювача», яка зазвичай використовується у великих мовних моделях, таких як моделі GPT OpenAI.

Читайте також