АІ-стартап Pryon залучив $100 млн від мільярдера Томаса Талла

АІ-стартап Pryon залучив $100 млн від мільярдера Томаса Талла

Стартап із Північної Кароліни оцінюється більш ніж у $500 млн

Pryon Inc., стартап у галузі штучного інтелекту, який обслуговує великі підприємства, заявив, що залучив $100 млн нового фінансування, в основному за підтримки мільярдера Томаса Талла.

Близько 80% фінансування серії B надходить від Талла через багатомільярдний Фонд інноваційних технологій США, заявив в інтерв'ю Ігор Яблоков, засновник і головний виконавчий директор Pryon. Серед інших інвесторів – Aperture Venture Capital, BootstrapLabs та Breyer Capital.

Інвестори щосили намагаються зробити ставку на стартапи, пов'язані зі штучним інтелектом, оскільки на ринок виходить все більше технологій, що демонструють свою життєздатність.

Pryon заявила, що використовуватиме кошти для розширення своєї команди, виходу на міжнародні ринки та зміцнення партнерських відносин.

Платформа компанії систематизує дані про клієнтів та надає компаніям чат-боти або інтерфейси пошуку, що дозволяють співробітникам переглядати та обмінюватися даними.

"Це схоже на те, що ви бачите в ChatGPT, але ви можете взаємодіяти тільки з вашими особистими та безпечними матеріалами", - сказав Яблоков, додавши, що клієнти можуть використовувати продукт для пошуку у файлах Microsoft Word, SharePoint, PowerPoints, співробітниках. довідники та багато іншого.

Перш ніж запустити Pryon у 2017 році, Яблоков заснував Yap, компанію з розробки програмного забезпечення для розпізнавання мови, яка була придбана Amazon.com Inc. у 2011 році та брала участь у розробці програмного забезпечення Alexa. Яблоков назвав Pryon на честь кодового імені, яке використовується його стартапом.

Читайте також