AIG позбавиться перестрахувального бізнесу на $3 млрд, щоб вивільнити капітал

AIG позбавиться перестрахувального бізнесу на $3 млрд, щоб вивільнити капітал

Йдеться про підрозділ Validus Re AIG та AlphaCat та Talbot Agreement

American International Group Inc. заявила, що продасть практично весь свій перестраховий бізнес компанії RenaissanceRe Holdings Ltd, оскільки головний виконавчий директор компанії Пітер Заффіно продовжує свої зусилля щодо оптимізації нью-йоркської фірми.

RenaissanceRe заплатить $2,74 млрд готівкою та $250 млн звичайними акціями за підрозділ Validus Re AIG, а також за перестрахувальний бізнес AlphaCat та Talbot Agreement, йдеться у заяві AIG у понеділок.

Страховик заявив, що угода звільнить $400 млн капіталу. AIG володітиме Talbot Underwriting Ltd., а також Western World. Раніше цього місяця він продав Crop Risk Services, яку придбав у рамках своєї початкової угоди з Validus у 2018 році.

"Сьогоднішнє оголошення є ще однією важливою віхою для AIG і має стратегічне значення як для AIG, так і для Validus Re", - йдеться в заяві Заффіно. "Для AIG це ще більше спрощує бізнес-модель і знижує волатильність портфеля, забезпечуючи при цьому значну грошову ліквідність та ефективність капіталу, що дозволяє прискорити нашу стратегію управління капіталом".

"Це придбання просуває нашу стратегію як провідного світового перестраховика майна та нещасних випадків, забезпечуючи додаткові масштаби та підвищуючи нашу значущість для клієнтів", - заявив генеральний директор RenaissanceRe Кевін О'Доннелл. «Отримавши доступ до великого та привабливого портфелю перестрахувального бізнесу у сприятливому ринковому середовищі, ми розраховуємо прискорити наші три фактори отримання прибутку — андеррайтинг, комісійні та інвестиційні доходи».

Читайте також