AIG продасть 20% акцій Corebridge японській Nippon Life за $3,8 млрд

AIG продасть 20% акцій Corebridge японській Nippon Life за $3,8 млрд

Американська страхова компанія American International Group заявила, що продасть 20% акцій Corebridge Financial японській компанії Nippon Life Insurance за $3,8 млрд

Угода є частиною зусиль AIG щодо скорочення своїх вкладень у бізнес зі страхування життя та пенсійного забезпечення, який вона виділила в окрему компанію у 2022 році після багатьох років тиску з боку інвесторів-активістів.

AIG продасть 120 млн акцій за середньою ціною $31,47 кожна. Компанія не уточнила, на що будуть спрямовані прибутки від продажу, але раніше заявляла, що вони можуть бути використані для зворотного викупу акцій.

Згідно з документами регулюючих органів, до останньої угоди страховику належало майже 53% акцій Corebridge. Пітер Заффіно, генеральний директор AIG, зобов'язався продати частку компанії в Corebridge, що залишилася, але фірма погодилася зберегти за собою частку в 9,9% протягом двох років після закриття угоди.

Акції Corebridge зросли на 13% до рекордного рівня, а акції AIG – на 1,3%.

Цей продаж допоможе Nippon Life розширити свою присутність на ринку США. Маючи 15 млн клієнтів, компанія є однією з найбільших компаній зі страхування життя в Японії, а також працює в Австралії, Індії, М'янмі, Китаї, Таїланді та Індонезії.

JP Morgan Securities консультувала AIG щодо угоди, яка, як очікується, буде завершена до першого кварталу 2025 року.

Читайте також