Акції Alibaba різко впали на тлі ймовірного делістингу в США

Акції Alibaba різко впали на тлі ймовірного делістингу в США

Китайський гігант електронної торгівлі обіцяв зробити все, щоб зберегти свій лістинг на Нью-Йоркській фондовій біржі нарівні з лістингом у Гонконгу

Акції Alibaba у понеділок закрилися у Гонконгу падінням майже на 4%, після обвалу більш ніж на 11% у Нью-Йорку в п'ятницю.

Наприкінці минулого робочого тижня Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) США включила Alibaba до списку компаній, щодо яких може бути запущена процедура делістингу з американських фондових бірж за недотримання правил аудиту, якщо робота аудиторів не буде перевірена до весни 2024 року.

За кілька днів до цього Alibaba оголосила про плани подати заявку на початковий лістинг на Гонконзькій фондовій біржі. Перехід із вторинного розміщення на первинний лістинг, як очікується, відбудеться до кінця 2022 року. У той же час компанія хоче зберегти первинний лістинг на NYSE, де її акції торгуються з 2014 року. Alibaba провела вторинне розміщення у Гонконгу у листопаді 2019 року.

Згідно з ухваленим у 2020 році законом у США, іноземним компаніям може бути заборонено торгуватися на американських біржах, якщо вони не будуть виконувати вимоги щодо зовнішнього аудиту нарівні з американськими компаніями.

Читайте також