Акції виробника самокатів Ola Electric зросли на 82% і сягнули $7 млрд

Акції виробника самокатів Ola Electric зросли на 82% і сягнули $7 млрд

Акції індійського виробника електросамокатів зросли приблизно на 82%, порівняно з ціною IPO

Стрімке зростання акцій Ola Electric Mobility Ltd. підтверджує правильність наміру засновника вивести компанію на біржу, незважаючи на початковий скептицизм щодо оцінки.

Акції Ola Electric зросли майже на 82% менш як за два тижні, довівши ринкову капіталізацію до більш ніж $7 млрд. Первинне публічне розміщення акцій компанії стало найбільшим в Індії за два роки та залучило участь усіх сегментів інвесторів.

Стрибок допоміг засновнику Бхавішу Аггарвалу досягти своєї цільової оцінки набагато раніше, ніж очікувалося завдяки сильному попиту інвесторів на гарячому ринку IPO в Індії. Найбільший виробник електросамокатів у країні продовжив пропозицію щодо нижчої вартості, зіткнувшись із опором інвесторів на тлі побоювань щодо його прибутковості.

Зоряний дебют Ola також відбувся на тлі ралі в інших нових технологічних компаніях Індії. Акції компанії з доставки їжі Zomato Ltd., першої індійської компанії-єдинорога, що одержала лістинг, та оператора ринку страхування PB Fintech Ltd. виросли більш ніж удвічі цього року і є лідерами за показниками акцій споживчих технологій на ринках, що розвиваються.

Читайте також