Активи американської Caterpillar в росії передані вірменському інвестфонду Balchug Capital

Активи американської Caterpillar в росії передані вірменському інвестфонду Balchug Capital

Колишні російські активи американської машинобудівної компанії Caterpillar були передані компанії, що належить вірменському інвестиційному фонду Balchug Capital

Американська Caterpillar Inc призупинила роботу своїх виробничих потужностей у росії у 2022 році, приєднавшись до низки іноземних компаній, які припинили діяльність у країні після вторгнення Москви до України у лютому 2022 року.

Президент росії схвалив купівлю активів Caterpillar компанією ПСК-Новые решения в листопаді 2023 року. В указі путіна та документах російської компанії умови угоди не розкриваються.

В указі путіна уточнювалося, що «ПСК-Новые решения» може купити 100% статутного капіталу компаній Caterpillar Тосно та Caterpillar Financial у відповідь на західні санкції.

Згідно з документами компанії, передачу активів було завершено 14 червня.

Йдеться, зокрема, про завод спецтехніки в Ленінградській області (ТОВ «Катерпілар Тосно») та лізингову «дочку» (ТОВ «Катерпілар Файненшл»).

«ПСК-Новые решения» зареєстрована у серпні 2022 року, випливає з бази даних «Спарк» агентства «Інтерфакс». На 99% він належить вірменській інвестиційній компанії Balchug Capital, генеральний директор та засновник якої Давид Амарян курирує всю інвестиційну діяльність.

Читайте також