Alibaba придбає частку Cainiao за $3,75 млрд, відмовившись від плану IPO

Alibaba придбає частку Cainiao за $3,75 млрд, відмовившись від плану IPO

Замість проведення IPO Cainiao, китайський гігант електронної комерції вирішив викупити решту акцій свого логістичного бізнесу

Alibaba Group заявила у вівторок, що пропонує купити 36% Cainiao, якими вона ще не володіє, за $3,75 млрд, відмовившись від планів первинного публічного розміщення акцій (IPO) логістичного бізнесу у Гонконгу.

«З огляду на стратегічну важливість Cainiao для Alibaba та значні довгострокові можливості, які ми бачимо у побудові глобальної логістичної мережі, ми вважаємо, що зараз слушний час для подвоєння ставок», — заявив голова Alibaba Group Джо Цай.

Цай у нещодавньому звіті про прибутки та збитки заявив, що всі заплановані IPO Alibaba, у тому числі Cainiao, «залежали від ринкових умов».

«Ринкові умови наразі просто не в тому стані, коли ми вважаємо, що можемо відобразити справжню внутрішню цінність цих підприємств», - сказав він.

У заяві Alibaba у вівторок говориться, що вона пропонує міноритарним акціонерам Cainiao можливість продати всі акції, що знаходяться в обігу, за ціною $0,62 за акцію.

Читайте також