Amazon інвестує $1,3 млрд у Францію та створить 3000 робочих місць

Amazon інвестує $1,3 млрд у Францію та створить 3000 робочих місць

Amazon заявила, що інвестує понад €1,2 млрд у свої операції у Франції та створить понад 3000 постійних робочих місць у країні

Президент Франції заявив у неділю, що Amazon та інші компанії, включаючи GSK та Accenture, оголосять про інвестиції на мільярди доларів у рамках щорічного заходу країни «Виберіть Францію», який розпочинається у понеділок.

Інвестиції Amazon Web Services (AWS) дозволять розширити хмарну інфраструктуру в районі Парижа, щоб підтримати можливості генеративного штучного інтелекту у Франції, а також логістичну інфраструктуру в регіоні Овернь-Рона-Альпи, йдеться в заяві компанії.

Зростаюча популярність GenAI спонукала попит на хмарні сервіси, а Франція стала центром розвитку штучного інтелекту завдяки таким перспективним стартапам, як Mistral і Poolside. Такі компанії, як Meta та Google, створили в країні дослідні центри штучного інтелекту.

З 2010 року Amazon інвестувала понад €20 млрд у свої операції у Франції та налічує понад 22 тис. постійних співробітників у своєму хмарному та онлайн-торгівельному бізнесі.

"Ці робочі місця доповнюють 2000 робочих місць, які ми оголосили на 2024 рік", - сказав Фредерік Дюваль, регіональний менеджер Amazon France.

Частина інвестицій також буде використана для розширення логістичної мережі, щоб збільшити швидкість доставки та скоротити викиди вуглекислого газу. Має понад 35 логістичних об'єктів у Франції.

Читайте також