Amazon інвестує £8 млрд у Великобританію для розширення AWS

Amazon інвестує £8 млрд у Великобританію для розширення AWS

Amazon.com Inc. заявила, що направить £8 млрд на розвиток свого хмарного бізнесу у Великій Британії, що стане продовженням недавніх кроків щодо розширення в Європі

П'ятирічні інвестиції Amazon Web Services у центри обробки даних дозволять створити до 14 000 робочих місць і внесуть £14 млрд у ВВП Великобританії в період з 2024 по 2028 рік, йдеться у заяві Міністерства фінансів Великобританії.

Amazon виділила десятки мільярдів доларів на розширення AWS по всьому світу, оголосивши цього року про подібні довгострокові проекти в Німеччині, Мексиці, США, Саудівській Аравії та Сінгапурі.

AWS, найбільший у світі постачальник послуг хмарних обчислень та зберігання даних за допомогою величезних серверних ферм, стикається з зростаючою конкуренцією таких конкурентів, як Microsoft Corp., яка нарощує свою власну глобальну експансію.

Оголошення про інвестиції - це плюс для канцлера казначейства Рейчел Рівз, яка прагне підняти темпи економічного зростання Великобританії, одночасно вирішуючи складні проблеми державних фінансів, що залишилися від попереднього консервативного уряду.

Читайте також