Amazon інвестує ще €10 млрд у німецьку хмарну логістику

Amazon інвестує ще €10 млрд у німецьку хмарну логістику

Amazon.com Inc., найбільший постачальник послуг хмарних обчислень та зберігання даних, інвестує додатково €10 млрд у свою хмарну інфраструктуру та логістичну мережу в Німеччині

Нові плани Amazon включають €8,8 млрд на створення та підтримку хмарної інфраструктури для бізнесу хмарних обчислень AWS у Франкфурті до 2026 року, йдеться у заяві компанії. Це зобов'язання доповнює плани компанії витратити €7,8 млрд до 2040 року на створення суверенного хмарного бізнесу в країні.

Amazon також заявила минулого місяця, що інвестує €15,7 млрд в Іспанію до 2033 року і €1,2 млрд в інфраструктуру та обчислювальну техніку у Франції. І це крім проектів у Мексиці, США, Саудівській Аравії та Сінгапурі.

AWS стикається з зростаючою конкуренцією, у т.ч. з боку корпорації Microsoft, яка розширює свою глобальну експансію, оскільки галузь прагне збільшити ємність обробки та зберігання даних для задоволення обчислювальних потреб, що зростають, викликаних бумом програм штучного інтелекту.

Європейські регулятори постійно підштовхують хмарні компанії зберігати свої дані всередині блоку, щоб вирішити проблеми конфіденційності та безпеки. Заява Amazon у травні стосувалася витрат на створення європейської суверенної хмари, яка контролюватиметься виключно людьми всередині Європейського Союзу.

Читайте також