Amazon планує інвестувати $12,7 млрд у свій хмарний бізнес в Індії до 2030 року

Amazon планує інвестувати $12,7 млрд у свій хмарний бізнес в Індії до 2030 року

Група електронної комерції прагне розширити інфраструктуру хмарного бізнесу (AWS) на зарубіжному ринку

Американський гігант Amazon, який раніше інвестував $3,7 млрд в інфраструктуру AWS в Індії і зараз підтримує два регіони центрів обробки даних на ринку Південної Азії, заявив, що його витрати підтримуватимуть 131 700 робочих місць з повною зайнятістю в таких областях, як проєктування, телекомунікації та будівництво.

В Індії, другому за величиною інтернет-ринку у світі, останніми роками спостерігається значний сплеск впровадження хмарних технологій у різних галузях, що відбиває стійке зростання сектора. Хмарний підрозділ Amazon займає домінуюче становище на ринку, маючи список відомих клієнтів, таких як Міністерство електроніки та інформаційних технологій Індії, Axis Bank, HDFC Life, BankBazaar, Niti Aayog, Physics Wallah та Acko.

«AWS прагне надавати позитивний соціальний та економічний вплив на Індію. Крім створення хмарної інфраструктури та надання допомоги місцевим клієнтам та партнерам у цифровій трансформації, з 2017 року ми навчили понад чотири мільйони людей в Індії навичкам використання хмарних технологій та інвестували у шість проєктів із відновлюваних джерел енергії комунального масштабу, щоб досягти нашої глобальної мети — 100 % використання поновлюваних джерел енергії. до 2025 року», - заявив Пуніт Чандок, президент з комерційного бізнесу AWS в Індії та Південній Азії.

Раджив Чандрасекар, державний міністр з електроніки та інформаційних технологій, розвитку навичок та підприємництва в Індії заявив: «Індійська хмара та базова інфраструктура центрів обробки даних є важливими елементами цифрової інфраструктури та екосистеми Індії. Я вітаю інвестиції Amazon Web Services у розмірі $12,7 млрд у розширення центрів обробки даних в Індії. Це, безперечно, стане каталізатором цифрової економіки Індії».

Читайте також