AMD придбає найбільшу європейську ШІ-лабораторію в гонці з Nvidia

AMD придбає найбільшу європейську ШІ-лабораторію в гонці з Nvidia

Компанія AMD погодилася купити Silo AI за $665 млн, додавши до свого портфеля виробника моделей штучного інтелекту, який допоможе їй скоротити відставання від Nvidia Corp

Американський виробник чіпів набуває компанії, що базується в Гельсінкі, яка називає себе найбільшою приватною лабораторією штучного інтелекту в Європі і має клієнтів, серед яких Allianz SE, Unilever Plc і підрозділ Bayerische Motoren Werke AG Rolls-Royce. Співзасновник та генеральний директор Пітер Сарлін продовжить керувати своєю командою, яка стане частиною групи штучного інтелекту AMD.

Компанія AMD, що базується в Санта-Кларі (Каліфорнія), розглядається як найближчий потенційний конкурент Nvidia на швидкозростаючому ринку обладнання, що використовується для розробки нового програмного забезпечення та послуг на базі ШІ. Графічні чіпи, на яких спеціалізуються обидві компанії, виявилися найбільш ефективним засобом для навчання великих мовних моделей, що лежать в основі сервісів користувачів, таких як ChatGPT від OpenAI і Copilot від Microsoft Corp.

«Команда Silo AI, що складається з перевірених експертів у галузі ШІ та мають підтверджений досвід розробки моделей та рішень у галузі лідерського ШІ, включаючи сучасні програми магістратури на базі платформ AMD, ще більше прискорить нашу стратегію в галузі ШІ та сприятиме розробці та швидкому впровадженню рішень в області ШІ для наших глобальних клієнтів», - сказав старший віце-президент AMD Вамсі Боппана.

Silo AI спеціалізується на створенні моделей та систем ШІ, адаптованих під конкретні потреби окремих компаній. Придбання стало доповненням до інвестицій у розмірі $125 млн, які AMD зробила протягом останніх 12 місяців, розширивши свій набір пропозицій, що спрощують використання систем на базі чіпів AMD.

Читайте також