Американська нафтогазова компанія Marathon Oil купує Ensign за $3 млрд

Американська нафтогазова компанія Marathon Oil купує Ensign за $3 млрд

Йдеться про активи в Південному Техасі, орієнтовані на видобуток природного газу

Marathon Oil Corp заявила, що угода щодо купівлі активів у Ensign Natural Resources майже вдвічі збільшила її позицію у сланцевому басейні Ігл-Форд у Південному Техасі.

Угода укладена в той час, коли виробники енергії отримують величезну фінансову вигоду від підвищення цін на нафту та природний газ, спричиненого порушенням роботи ринків після вторгнення Росії в Україну.

Компанія Marathon заявила, що придбання Ensign покращить фінансові показники компанії, зокрема збільшить її прогнозований вільний грошовий потік у 2023 році на 15%.

Компанія Ensign була створена в 2017 році коштом Warburg Pincus. У 2019 році до компанії приєднався керуючий альтернативними активами Кейн Андерсон.

Компанія володіє та управляє 130 тис. акрів землі з розрахунковим обсягом видобутку у четвертому кварталі 2022 року на рівні 67 тис. барелів нафтового еквівалента на добу, переважно у вигляді конденсату, вологого та сухого газу.

Morgan Stanley та White & Case LLP надали Marathon Oil фінансові та юридичні консультації. Ensign підтримали інвестиційні банкіри з Evercore та JPMorgan Chase, а також юристи із Sidley Austin LLP.

Читайте також