Американський будівельний рітейлер Home Depot придбає постачальника матеріалів SRS за $18,25 млрд

Американський будівельний рітейлер Home Depot придбає постачальника матеріалів SRS за $18,25 млрд

Це найбільше придбання Home Depot за всю її історію, і завдяки цьому компанія ще більш агресивно вступить у бізнес професійних будівельників і підрядників

SRS надає матеріали для таких професіоналів, як покрівельники, ландшафтні дизайнери та підрядники зі створення басейнів.

Home Depot робить велику ставку на ринок житла, що відчуває гостру нестачу нових будинків, через що ціни злетіли до небес. Середня ціна продажу нових будинків у США зросла на 29,4% за останні п'ять років. За даними Федерального резервного банку Сент-Луїса, у четвертому кварталі середня ціна продажу становила $417 700.

Ринок житла США переживає глибокий дворічний спад продажів.

Оскільки ставки за іпотечними кредитами все ще високі, мільйони людей витрачають гроші на утримання будинків, якими вони володіють, що є ще одним фінансовим стимулом для угод Home Depot і SRS.

Home Depot заявила, що, зважаючи на угоду, тепер вона вважає, що її загальний адресний ринок становить приблизно $1 трлн, тобто збільшення приблизно на $50 млрд.

"SRS створила надійну та успішну платформу, яка прискорить наше зростання з професійними клієнтами у сфері житлового будівництва, одночасно надаючи майбутні можливості для професіоналів у сфері спеціалізованої торгівлі", - заявив у своїй заяві генеральний директор Home Depot Тед Декер.

SRS має команду, що налічує понад 2500 осіб, та понад 760 філій у 47 штатах. Компанія також має в своєму розпорядженні більш ніж 4000 вантажних автомобілів та можливості доставки на будмайданчик.

«Ми з нетерпінням чекаємо на можливість об'єднати наші диференційовані активи та можливості, включаючи нашу велику мережу філій, досвідчену команду продажів, надійні пропозиції торгових кредитів та систему управління замовленнями, призначену для обслуговування складних випадків купівлі проектів, з конкурентними перевагами The Home Depot», Генеральний директор SRS Ден Тінкер заявив: «Ми вважаємо, що це дозволить нам краще обслуговувати професіоналів і продовжувати зростати на нашому великому та сильно фрагментованому ринку».

Очікується, що угоду буде закрито до кінця 2024 фінансового року.

Читайте також