Американський оборонний стартап Anduril залучив $1,5 млрд при оцінці $14 млрд

Американський оборонний стартап Anduril залучив $1,5 млрд при оцінці $14 млрд

Стартап у сфері оборонних технологій Anduril Industries Inc. залучив $1,5 млрд від Founders Fund та Sands Capital та інших інвесторів у ході нового раунду фінансування

Стартап у сфері оборонних технологій Anduril Industries Inc. залучив $1,5 млрд у ході нового раунду фінансування та планує витратити сотні мільйонів на новий завод з виробництва своїх ракет, підводних апаратів та інших автономних систем зброї у більших масштабах та з більшою швидкістю.

Угода, в рамках якої Anduril оцінюється в $14 млрд, є однією з найбільших венчурних інвестицій цього року і відображає успіх компанії в отриманні державних контрактів, а також інтерес інвесторів, що зростає, до компаній, що працюють у сфері оборонних технологій.

Founders Fund Пітера Тіля та Sands Capital спільно очолили раунд фінансування серії F, який був у розробці більше місяця. Угода майже подвоює оцінку стартапу порівняно з попереднім раундом фінансування у 2022 році, який залучив $1,48 млрд.

Плановане виробниче підприємство Anduril називається Arsenal-I і розташовуватиметься на площі понад 5 млн квадратних футів, що приблизно відповідає площі 87 футбольних полів. Розташування поки що не визначено. Оскільки Anduril розширює свою виробничу зону, компанія також інвестує в програмне забезпечення і планує побудувати додатковий виробничий майданчик, який буде розташований в США або в союзній країні.

Читайте також