AngloGold купить золотодобувну компанію Centamin за $2,5 млрд

AngloGold купить золотодобувну компанію Centamin за $2,5 млрд

AngloGold Ashanti Ltd. погодилася купити Centamin Plc в рамках угоди, яка оцінює золотодобувну компанію приблизно $2,5 млрд

Угода дає AngloGold контроль над копальньою Сукарі в Єгипті, який довгий час вважався одним з найкращих родовищ золота у світі, яке не належить жодному з провідних виробників.

Пропозиція готівкою та акціями є премією в 37% до ціни закриття Centamin 9 вересня, йдеться в заяві AngloGold у вівторок.

Угода з Centamin - це остання ознака того, що великі виробники золота прагнуть скупити дрібніших конкурентів, оскільки торгівля злитками наближається до рекордного максимуму.

"Активність злиття і поглинання в секторі тільки зростатиме, оскільки виробники прагнуть підтримувати обсяги видобутку", - вважає аналітик Bloomberg Intelligence Еммануель Мунджері.

Додавання Сукарі до своїх активів, які тягнуться від Австралії до Демократичної Республіки Конго, додасть близько 450 000 унцій виробництва до AngloGold, збільшивши річний обсяг видобутку до більш ніж 3 млн унцій.

Придбання продовжує процес відходу AngloGold з Південної Африки після продажу останньої копальні в цій країні в 2020 році. Компанія, що виникла з гірничодобувної імперії, створеної Ернестом Оппенгеймером, з того часу перенесла свою штаб-квартиру до Денвера, а основний лістинг — до Нью-Йорка.

Читайте також