Applied Materials інвестує $4 млрд у будівництво R&D-центру в США

Applied Materials інвестує $4 млрд у будівництво R&D-центру в США

Американська Applied Materials Inc., один із найбільших світових виробників обладнання для випуску чіпів, проінвестує $4 млрд у наступні сім років на будівництво R&D-центру поряд зі своєю ...

Центр інновацій та комерціалізації устаткування та процесів (Equipment and Process Innovation and Commercialization, EPIC) має стати основою для інноваційної платформи, призначеної для прискорення розробки та комерціалізації базових технологій, необхідних напівпровідниковій та обчислювальній галузям.

Будівництво EPIC-центру планується завершити на початку 2026 року. Як очікується, його запуск дозволить створити до 2 тис. робочих місць для IT-фахівців та ще близько 11 тис. в інших сферах.

Як і багато інших технологічних проектів, ініціатива Applied Materials отримає підтримку уряду США в рамках закону Chips and Science Act, що передбачає інвестиції в $52 млрд у розвиток виробництва напівпровідникових компонентів усередині країни.

Applied Materials розраховує, що в перші десять років роботи центр інновацій стане сполучною ланкою для R&D-інвестицій компанії на $25 млрд. Проте масштаб інвестицій залежатиме від отримання допомоги від влади США в рамках Chips and Science Act.

Акції Applied Materials втрачають у ціні 1,1% під час попередніх торгів у понеділок. З початку поточного року їхня вартість збільшилася на 30,4%.

Читайте також