Archrock придбає газову компанію TOPS за $983 млн

Archrock придбає газову компанію TOPS за $983 млн

Компанія енергетичної інфраструктури Archrock придбає постачальника послуг зі стиснення газу Total Operations and Production Services (TOPS) приблизно за $983 млн

Завдяки цьому придбання компресійна потужність Archrock збільшиться на 30% і становитиме майже 2,2 млн робочих кінських сил, а її активи, розташовані в Пермському басейні, становитимуть понад половину її загальної робочої потужності.

Угода відбулася в рамках угоди щодо розробки Пермського сланцевого басейну, найбільшого нафтового родовища США, розташованого на території Західного Техасу та Нью-Мексико, яка була продовжена до цього року після рекордного 2023 року.

"Очікується, що угода збільшить прибуток на акцію більш ніж на 10% і збільшить кошти, доступні для виплати дивідендів на акцію, більш ніж на 20% у 2025 році", - заявив генеральний директор Archrock Бред Чайлдерс.

Компанія Archrock, що базується в Х'юстоні (штат Техас), випустить 6,87 млн нових акцій для TOPS і профінансує грошову частину в розмірі $826 млн за рахунок акціонерного капіталу та позикових коштів.

Акції Archrock впали на 6,9% під час розширених торгів.

Очікується, що операцію буде закрито до кінця 2024 року.

Читайте також