Австралійська ANZ оголосила про викуп акцій на суму $1,3 млрд

Австралійська ANZ оголосила про викуп акцій на суму $1,3 млрд

NZ Group у вівторок оголосила про новий викуп акцій на суму $1,32 млрд після того, як прибуток банку за перше півріччя здебільшого відповідав оцінкам аналітиків

"Очікується, що як внутрішня, так і міжнародна ситуація залишиться складною до кінця року", - сказав генеральний директор ANZ Шейн Еліотт. «Економіка Австралії та Нової Зеландії, ймовірно, залишиться пригніченою, тоді як геополітична напруженість, електоральна невизначеність та запровадження інтервенціоністської торгової та промислової політики збережуться на міжнародному рівні».

Акції ANZ впали на 2,3% на початку торгів, відставши від ринку в цілому (

У своїй новій програмі зворотного викупу ANZ слід приклад свого великого конкурента National Australia Bank.

ANZ також завершила частковий продаж своєї частки в малайзійському AmBank, звільнивши капітал у розмірі 668 мільйонів австралійських доларів, що сприяло зворотному викупу, сказав Елліотт.

"Інституційний бізнес ANZ продовжує залишатися привабливою інвестиційною основою та відмінністю (43% від загального обсягу грошових доходів), у той час як зворотний викуп, інтеграція банку Suncorp і перспектива подальшого повернення капіталу є додатковими позитивними моментами", - пишуть аналітики UBS.

Австралійські банки допустили падіння маржі за останній рік, оскільки вони щосили намагаються конкурувати на інтенсивному ринку іпотечного кредитування, внаслідок чого кредитор повідомив про чисту процентну маржу в першому півріччі у розмірі 1,56%, що на 19 базисних пунктів нижче.

Читайте також