Австралійська Norwest Energy приймає пропозицію про покупку від Mineral Resources на $349,9 млн

Австралійська Norwest Energy приймає пропозицію про покупку від Mineral Resources на $349,9 млн

Нова пропозиція надійшла лише за кілька тижнів після попередньої з нижчою вартістю

Австралійська нафтогазова компанія, що спеціалізується на розвідці та розробці нафтових ресурсів у басейні Перт, Norwest Energy NL, заявила, що погодилася на поліпшену пропозицію від Mineral Resources Ltd (MinRes) про купівлю частки, що залишилася в компанії.

Акціонери Norwest отримають одну повністю сплачену звичайну акцію MinRes за кожні 1300 акцій Norwest. MinRes раніше пропонувала одну акцію на кожні 1367 акцій Norwest.

Рада директорів Norwest рекомендує акціонерам прийняти нову пропозицію та заявила, що акціонери, які прийняли пропозицію до продовженої дати закриття 20 лютого, матимуть право на отримання проміжних дивідендів від MinRes за перше півріччя.

Компанія Norwest, яка заявила, що досі не надійшло вигідніших пропозицій, також є міноритарним партнером MinRes по спільному підприємству в газовому проекті Lockyer Deep у басейні Перта.

"Переглянута пропозиція дає акціонерам Norwest можливість зберегти інтерес до проєкту Lockyer за рахунок інвестицій у MinRes, яка є компанією зі значно сильнішим балансом і підкріплена різноманітним портфелем операцій", - сказав голова Norwest Ерні Майєрс.

Читайте також