Австралійська TPG Telecom продасть свої оптоволоконні активи компанії Vocus за $3,5 млрд

Австралійська TPG Telecom продасть свої оптоволоконні активи компанії Vocus за $3,5 млрд

Компанія TPG Telecom погодилася продати свої оптоволоконні активи та фіксований бізнес, який обслуговує корпоративних, державних та оптових клієнтів, компанії Vocus Group

Компанія TPG Telecom погодилася продати свої оптоволоконні активи та фіксований бізнес компанії, що обслуговує корпоративних, державних та оптових клієнтів, компанії Vocus Group Ltd. у рамках угоди вартістю $3,5 млрд.

Vocus надасть TPG послуги фіксованої мережі в рамках угоди, йдеться у заяві TPG, опублікованій у понеділок.

Угода, яка має бути завершена у другій половині 2025 року, знаменує завершення стратегічного огляду TPG своєї інфраструктури оптоволоконної мережі. Компанія очікує, що продаж принесе чистий грошовий виторг у розмірі від 4,65 млрд австралійських доларів до 4,75 млрд австралійських доларів.

"Угода створює більш цілеспрямований та оптимізований бізнес із значними можливостями для оптимізації структури нашого капіталу", - заявив генеральний директор TPG Іньякі Берроета.

Vocus, яку підтримують Macquarie Asset Management і Aware Super, заявила, що після угоди вона керуватиме мережею довжиною понад 50 тис. км власного або орендованого оптоволокна.

Читайте також