Bain Capital придбає постачальника фінансового ПЗ Envestnet за $4,5 млрд

Bain Capital придбає постачальника фінансового ПЗ Envestnet за $4,5 млрд

Приватна інвесткомпанія Bain Capital купить Envestnet за $4,5 млрд, додавши до свого портфеля постачальника фінансового ПЗ, серед клієнтів якого 16 із 20 найбільших банків США

За даними Envestnet, у четвер угоду підтримала група інвесторів, включаючи Reverence Capital, BlackRock, Fidelity Investments, Franklin Templeton та State Street Global Advisors.

Компанія Envestnet, що базується в Бервіні, штат Пенсільванія, пропонує програмне забезпечення для керуючих активами та дані для фінансових установ та фірм з дослідження інвестицій. До її клієнтів також входять 48 з 50 найбільших фірм з управління активами та брокерських фірм.

Bain Capital пропонує $63,15 за акцію готівкою. Акції Envestnet закрилися на рівні $63,07 до звіту Reuters.

Угода надасть Bain право власності на компанію, яка цього року дещо відновила рівновагу після того, як зіткнулася з перевіркою її рентабельності та динаміки акцій.

Інтерес до поглинання ще більше підвищив вартість акцій, які цього року зросли на 24,6% за станом на закриття минулого тижня.

Минулого місяця Envestnet також заявила, що співпрацює з такими важкоатлетами, як BlackRock, Fidelity Investments, Franklin Templeton та State Street Global Advisors для розробки індивідуальних інвестиційних стратегій.

Читайте також