BHP та Lundin Mining купують видобувача міді Filo за $3,25 млрд

BHP та Lundin Mining купують видобувача міді Filo за $3,25 млрд

Глобальна гірничодобувна компанія BHP Group та Lundin Mining спільно візьмуть на себе управління розробником Filo Corp

BHP та Lundin створять спільне підприємство з пайовою участю 50/50 для реалізації проектів «Філо-дель-Соль» та «Хосемарія» на кордоні Аргентини та Чилі.

BHP і Lundin запропонували $33 за акцію Filo, що відображає премію 12,2% до останнього закриття канадської мідної компанії в понеділок. За умовами операції BHP, як очікується, заплатить загалом $2,1 млрд готівкою.

 «BHP прагне покращити свої перспективи з міді. "Ми, як і раніше, оптимістично налаштовані щодо перспектив міді, хоча вона і значно зросла, середньострокові фундаментальні показники залишаються позитивними", - сказав аналітик Баден Мур з CLSA.

"Ця угода демонструє акціонерам BHP, що у BHP є й інші стратегії щодо розширення своєї присутності на ринку міді, хоча я не думаю, що це означає, що вони остаточно відмовилися від Anglo", - додав він.

Найбільші гірничодобувні компанії світу все частіше вважають за краще купувати активи, а не нарощувати їх для подальшого зростання, враховуючи зростаючі витрати на розробку нових копалень та зриви термінів отримання дозволів регулюючих органів.

Читайте також