Біткойн-майнер CleanSpark купує потужності Mawson у Джорджії

Біткойн-майнер CleanSpark купує потужності Mawson у Джорджії

Угода на $33 млн є імовірною ознакою того, що попереду йде подальша консолідація галузі

CleanSpark Inc., публічна біткойн-майнерська компанія, погодилася придбати обладнання для майнінгу у Mawson Infrastructure Group Inc., що є імовірною ознакою того, що попереду йде подальша консолідація галузі.

Угода, про яку було оголошено в п'ятницю, полягає в тому, що доходи компаній, які займаються видобутком біткойнів, наближаються до дворічного мінімуму через зростаючу конкуренцію в мережі, низькі ціни на біткойни і різке зростання витрат на енергію.

У той час як деякі майнери скорочують видобуток корисних копалин або реорганізують свої потужності, щоб зробити їх більш ефективними, відносно добре капіталізовані гірничодобувні компанії, такі як Henderson, CleanSpark з Невади, розширюються, набуваючи інфраструктури, такої як центри обробки даних та машини.

Компанія Mawson з Сіднея отримає винагороду у розмірі $26,5 млн готівкою та $11 млн у вигляді акцій CleanSpark, з яких $4,5 млн доларів підлягають певним зобов'язанням щодо отримання доходу за свій об'єкт у Сандерсвіллі, штат Джорджія. Операційний об'єкт має потужність 80 МВт, і до кінця наступного року планується збільшити потужність до 230 МВт, і зараз він може підтримувати близько 24 108 майнінгових установок останнього покоління. CleanSpark також погодилася купити 6468 машин у Mawson за $9,48 млн готівкою.

Біткойн-майнери використовують потужні комп'ютери, щоб першими запропонувати рішення для перевірки транзакцій, зашифрованих мережею Біткойн, і виграти обмежену винагороду у вигляді недавно викарбуваних токенів. Чим більша конкуренція у мережі, тим менше винагороди отримає кожен майнер.

CleanSpark активно закуповує великомасштабні майнінг-обладнання та машини. Наприкінці квітня CleanSpark отримала фінансування у розмірі $35 млн від Trinity Capital, постачальника венчурного боргового фінансування.

Читайте також