BlackRock готовий купити розробника проектів акумуляторних накопичувачів

BlackRock готовий купити розробника проектів акумуляторних накопичувачів

Фонд під управлінням американської інвесткомпанії має намір придбати австралійську Akaysha Energy і може на це виділити до $700 млн

Інвесткомпанія BlackRock повідомила, що планує виділити понад $700 млн "для підтримки створення" активів акумуляторних накопичувачів потужністю понад 1 гігават.

У компанії додали, що Akaysha планує розробити проекти зберігання енергії на низці ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону, включаючи Японію та Тайвань у найближчій перспективі.

Зазначається, що ефективні великомасштабні системи зберігання набувають все більшого значення в міру розширення потужностей відновлюваної енергії. Це пояснюється тим, що хоча джерела енергії, такі як сонце і вітер, відновлюються, вони непостійні.

Оскільки австралійська інфраструктура відновлюваних джерел енергії продовжує «дозрівати», будуть потрібні інвестиції в активи для акумуляторних накопичувачів, зазначив керівник кліматичної інфраструктури в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні в BlackRock Чарлі Рід.

За його словами, це необхідно «для забезпечення стійкості та надійності енергосистеми, особливо з урахуванням раннього, ніж очікувалося, виведення з експлуатації вугільних електростанцій».

Читайте також