TC Energy продасть Portland Natural Gas Transmission System за $1,14 млрд

TC Energy продасть Portland Natural Gas Transmission System за $1,14 млрд

Покупцями виступають фонд, керований BlackRock, та Morgan Stanley Infrastructure Partners

TC Energy, компанія з Калгарі, найбільш відома своїм нафтопроводом Keystone, заявила, що виділить свій бізнес із виробництва рідин та зосередиться на транспортуванні природного газу.

Компанія стикається з довгостроковим боргом у розмірі близько 49,98 млрд канадських доларів ($36,84 млрд.) станом на 31 грудня 2023 року, а також з високими витратами на трубопроводі Coastal GasLink у Британській Колумбії.

"Продаж є відмінним першим кроком на шляху до досягнення мети TC Energy з продажу активів у розмірі $3 млрд", - сказав аналітик Morningstar Стівен Елліс.

Генеральний директор Франсуа Пуар'є заявив, що 2022 року TC Energy планує залучити понад 5 мільярдів канадських доларів ($3,69 млрд) до 2023 року.

PNGTS - це транспортер природного газу довжиною 475 км, який обслуговує ринки верхньої частини Нової Англії та Атлантичної Канади.

TC Energy володіє PNGTS разом із Northern New England Investment Company, підрозділом Energir, у співвідношенні 61,7% до 38,3%.

Цього року TC Energy має намір продати активи на суму не менше ніж $2,21 млрд, щоб скоротити борг, ймовірно, за рахунок двох-чотирьох продажів.

Читайте також