BlackRock придбає британського постачальника даних Preqin за $3,2 млрд

BlackRock придбає британського постачальника даних Preqin за $3,2 млрд

BlackRock погодилася купити компанію з обробки даних Preqin за £2,55 млрд у рамках подальшого розширення діяльності найбільшої у світі компанії з управління активами

BlackRock, яка керує більш ніж $10 трлн, прагне отримати вигоду з буму попиту з боку інвесторів на альтернативні активи, які включають все, від приватного капіталу до інфраструктури. У січні BlackRock оголосила про угоду з купівлі Global Infrastructure Partners (GIP) за $12,5 млрд.

Керуючий активами обійшов потенційних претендентів на Preqin, серед яких, як повідомили джерела Reuters минулого місяця, були London Stock Exchange Group та S&P Global.

У своїй заяві BlackRock повідомила, що придбання доповнить її технологічний бізнес Aladdin, об'єднавши дані, дослідження та інвестиційний процес для керуючих фондами.

Aladdin – це програмне забезпечення BlackRock для управління портфелем, яке надає професіоналам у галузі інвестицій можливість переглядати та керувати щоденними інвестиціями.

"Разом з Preqin ми можемо зробити інвестування на приватних ринках більш простим і доступним, одночасно створюючи платформу з кращими зв'язками для інвесторів та керуючих фондами", - сказав Судхір Наїр, глобальний глава Aladdin з BlackRock.

Очікується, що в 2024 році Preqin принесе близько $240 млн регулярного доходу.

Preqin, заснована у 2003 році, спеціалізується на даних про альтернативну інвестиційну галузь. Її засновник Марк О'Хара приєднається до BlackRock як віце-голова після закриття угоди.

Читайте також