BlackRock придбає компанію SpiderRock, яка управляє активами на $4,8 млрд

BlackRock придбає компанію SpiderRock, яка управляє активами на $4,8 млрд

Фінансові умови придбання не розголошуються

BlackRock Inc. заявила, що купує SpiderRock Advisors, компанію з управління активами та технологіями, щоб розширити свої індивідуальні інвестиційні стратегії для багатих клієнтів.

Угода збільшить можливості BlackRock пропонувати інвестиційні послуги, ефективні з погляду оподаткування, особливо ті, що базуються на торгівлі опціонами, йдеться у заяві BlackRock. У 2021 році керуючий активами здійснив міноритарну інвестицію у SpiderRock, яка контролює активи інвестиційних консультантів, сімейних офісів та інших клієнтів на суму близько $4,8 млрд.

SpiderRock "може надати консультантам повний набір можливостей налаштування, які допомагають вирішувати унікальні завдання клієнтів, такі як отримання доходу, захист від збитків та податкова ефективність за рахунок використання опцій", - каже Ів Коут, керівник відділу дизайну портфеля та рішень у BlackRock.

Індустрія управління активами все частіше прагне надати клієнтам стратегії, які відповідають індивідуальним інвестиційним вимогам, забезпечують доступ до приватних та неліквідних активів або обмежують податки. Після десятиліття, протягом якого інвестори тяжіли до дешевих індексних фондів, менеджери підкреслюють вигоду, яку можуть принести активніше керовані стратегії на ринку з вищою інфляцією та відсотковими ставками.

Окремо керовані рахунки є швидкозростаючим сегментом в індустрії добробуту США: очікується, що до 2026 року активи зростуть приблизно до $4 трлн з $2,7 трлн у третьому кварталі 2023 року, йдеться в заяві BlackRock з посиланням на дані Cerulli Associates.

Це придбання є частиною серії угод найбільшого у світі керуючого активами, покликаного стати універсальним центром для ETF, взаємних фондів, консультацій з фінансових ринків та альтернативних активів.

Читайте також