Blackstone придбає австралійського оператора ЦОД AirTrunk за $16 млрд

Blackstone придбає австралійського оператора ЦОД AirTrunk за $16 млрд

Компанія Blackstone погодилася придбати австралійського оператора центрів обробки даних AirTrunk в рамках угоди, що оцінює компанію $16,1 млрд

Blackstone спільно з Canada Pension Plan Investment Board купує AirTrunk у Macquarie Group Ltd. та PSP Investments. Угода чекає на схвалення регулюючого органу Австралійської ради з нагляду за іноземними інвестиціями.

Це придбання є найбільшою інвестицією Blackstone в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, яка перевищить суму 8,9 млрд австралійських доларів, витрачену на поглинання австралійського оператора казино Crown Resorts Ltd. 2022 року. Це також одна з найбільших угод у сфері цифрової інфраструктури у світі цього року.

"AirTrunk - це ще один важливий крок на шляху Blackstone до того, щоб стати провідним інвестором у цифрову інфраструктуру у світі", - заявив президент і головний операційний директор Blackstone Джон Грей.

Такі активи, як центри обробки даних, вежі мобільного зв'язку та оптоволоконні мережі, стали популярними об'єктами інвестицій для інвесторів, враховуючи їхню стабільну прибутковість і хороші перспективи зростання, оскільки людство стає все більш залежним від технологій.

AirTrunk управляє центрами обробки даних в Австралії, Сінгапурі, Гонконгу, Японії та Малайзії, згідно з її веб-сайтом. Група на чолі з інфраструктурним підрозділом Macquarie взяла під контроль компанію у 2020 році.

Читайте також