Blackstone та Vista Equity куплять фірму-розробника ПЗ Energy Exemplar

Blackstone та Vista Equity куплять фірму-розробника ПЗ Energy Exemplar

Вартість угоди може становити понад $1 млрд

Blackstone і Vista Equity Partners заявили, що придбають австралійську Energy Exemplar, постачальника програмного забезпечення для енергетичного ринку, приватна інвестиційна компанія Riverside Company в рамках угоди, вартість якої, за словами джерел, склала понад $1 млрд.

Компанії не надали жодних фінансових подробиць.

Кожна з двох компаній, що викуповують, володітиме по 50% акцій.

Угода є ставкою на енергетичний перехід, оскільки електроенергетичні компанії, оператори мереж та розробники відновлюваних джерел енергії звертаються до програмного забезпечення для моделювання, щоб точно налаштувати використання виробничих потужностей та максимізувати ефективність.

Джерела повідомили, що з 2018 року компанія Energy Exemplar зростала в середньому на 30% у річному обчисленні, коли була у власності Riverside. Компанія зі штаб-квартирою в Північній Аделаїді надає програмні інструменти, які використовуються більш ніж 500 компаніями у 79 країнах для моделювання та прогнозування ринків електроенергії, води, газу та відновлюваних джерел енергії.

Білал Хан, старший керуючий директор Blackstone Energy Transition Partners, заявив, що компанія рада співпраці з Vista та Energy Exemplar, щоб «провести наступний етап розвитку Energy Exemplar та її технологічних рішень, що підтримують надійність енергосистеми та декарбонізацію».

Читайте також