BMW інвестує до $2,1 млрд у новий завод з випуску електрокарів в Угорщині

BMW інвестує до $2,1 млрд у новий завод з випуску електрокарів в Угорщині

Підприємство у Дебрецені стане найсучаснішим заводом з виробництва електромобілів у світі

BMW AG додасть виробництво зі збирання високовольтних батарей, яке створить понад 500 робочих місць

Розміщення збирання акумуляторів на заводі в Дебрецені допоможе BMW оптимізувати логістику для виробництва електромобілів наступного покоління, які будуть використовувати основу «Neue Klasse». Випуск як автомобілів, так і акумуляторів планується розпочати до кінця 2025 року.

Завод у Дебрецені займає центральне місце у зусиллях BMW у боротьбі з Tesla Inc., яка продовжує домінувати у світових продажах електромобілів. За допомогою своєї нової платформи, орієнтованої на електромобілі, мюнхенський автовиробник прагне вдвічі скоротити витрати на акумулятори та збільшити запас ходу та швидкість заряджання на 30% порівняно з поточними моделями.

«У Дебрецені ми будуємо найсучасніший завод у світі, – сказав Мілан Недєлькович, член правління BMW. "Інвестиції підкреслюють наш системний підхід до впровадження електронної мобільності".

У Дебрецені акумуляторні елементи будуть зібрані в металевий корпус, який буде інтегрований в днище автомобіля. Будівництво заводу зі збирання акумуляторів площею близько 140 тис. кв. м уже розпочалося.

BMW планує щорічно випускати 150 тис. автомобілів у Дебрецені, приблизно за 124 милі на схід від Будапешта. Завод стане першим новим заводом автовиробника в Європі за понад два десятиліття.

Читайте також