Бразильська санітарна держкомпанія Sabesp приватизована під час розміщення акцій на $2,7 млрд

Бразильська санітарна держкомпанія Sabesp приватизована під час розміщення акцій на $2,7 млрд

Найбагатший і густонаселений у Бразилії штат Сан-Паулу відмовився від контролю над постачальником послуг очищення води Sabesp під час масштабного розміщення акцій на $2,7 млрд

Уряд штату Сан-Паулу продав 191 713 044 акцій водоканалу по 67 реалів за штуку. Додатковий випуск із 28 756 956 акцій також був повністю проданий за тією самою ціною.

Угода є найбільшим продажем акцій у Латинській Америці з моменту пропозиції, що приватизувала Eletrobras, ще одну комунальну компанію у середині 2022 року. Це відбувається на тлі спаду активності на місцевих ринках акціонерного капіталу, а бразильські акції відстають від більшості основних світових індексів цього року на тлі високих процентних ставок і побоювань щодо фіскальних перспектив країни.

Equatorial Energia SA, бразильська енергетична компанія, яка два роки тому розширила свою діяльність у сфері санітарії, наразі володіє 15% акцій Sabesp. Інвестори скуповували ще 17% акцій компанії, офіційно відомої як Cia.

За словами джерел, офшорні фонди викупили трохи більше 50% траншу, виділеного спільним інституційним інвесторам, і жоден індивідуальний фонд не отримав акцій вартістю понад 200 мільйонів реалів.

Відсутність конкуренції за так званий якірний пакет акцій стала невдачею для губернатора Сан-Паулу Тарсісіо де Фрейтаса, який пообіцяв приватизувати компанії для скорочення державного боргу та покращення обслуговування.

Читайте також