Бразильський постачальник яловичини Minerva придбає конкуруючі активи у Marfrig за $1,5 млрд

Бразильський постачальник яловичини Minerva придбає конкуруючі активи у Marfrig за $1,5 млрд

Найбільший експортер яловичини у Південній Америці погодився купити деякі активи у конкурента Marfrig Global Foods

Активи у Бразилії, Аргентині, Уругваї та Чилі збільшать потужності компанії із забою великої рогатої худоби на 44%, йдеться у заяві Minerva.

Угода укладена в той час, коли Minerva перевершує своїх більш диверсифікованих конкурентів, у тому числі Marfrig та JBS SA, які постраждали від низки проблем, включаючи високі ціни на зерно та надлишок курки та свинини.

Компанія Minerva зі штаб-квартирою в Сан-Паулу також отримала вигоду від зростання постачання великої рогатої худоби в Південній Америці, тоді як США борються з обмеженими запасами худоби за майже десятиліття.

Marfrig, контрольована її засновником Маркосом Моліною, прагне оптимізувати свою діяльність після придбання контрольного пакету акцій гіганта курячого м'яса та харчової промисловості BRF SA два роки тому. Угода з Minerva відповідає її стратегії «зосередження на виробництві фірмової яловичини та продуктів із вищою доданою вартістю».

Згідно з презентацією компанії, угода скоротить кількість заводів із забою великої рогатої худоби Marfrig у Південній Америці до чотирьох з 17, при цьому доходи в регіоні знизяться на 43% до 15,8 млрд реалів.

Читайте також