Британська Libra придбала німецького судновласника Carl Büttner за $160 млн

Британська Libra придбала німецького судновласника Carl Büttner за $160 млн

Lomar Shipping, морська дочірня компанія Libra Group, придбала 166-річну судновласникську компанію задля диверсифікації та збільшення свого флоту

Lomar розпочала попередні переговори з Carl Büttner Holding GmbH & Co у четвертому кварталі 2021 року, а остаточна угода між групами була досягнута на початку 2022 року. Після отримання остаточних дозволів регулюючих органів угоду було закрито минулого тижня, її вартість становила близько 160 млн. грн.

Компанія CB, заснована в 1856 році, належить та керується п'ятьма поколіннями родини Бюттнер. Завдяки цьому придбанню CB стане дочірньою компанією Lomar, провідною групою з володіння та управління судами, заснованою в 1976 році, з диверсифікованим флотом контейнеровозів, суховантажів та танкерів-хімовозів/продуктовозів. Lomar також є морською дочірньою компанією сімейної групи Libra Group, глобальної бізнес-групи, чиї дочірні компанії переважно працюють у шести ключових секторах, включаючи транспорт, з активами та операціями майже у 60 країнах.

"Ми раді успішному завершенню операції з придбання Carl Büttner і з нетерпінням чекаємо на зустріч з нашими новими колегами та їх великим досвідом управління танкерами, оскільки Lomar зміцнює свою присутність у цьому секторі", - сказав Ніколас Георгіу, генеральний директор Lomar Shipping.

Читайте також