Британський рітейлер Currys залишає Грецію з продажем Kotsovolos за $214 млн

Британський рітейлер Currys залишає Грецію з продажем Kotsovolos за $214 млн

Дохід від продажу підрозділу планується направити на скорочення боргу

Британський рітейлер електротоварів Currys заявив у п'ятницю, що залишить Грецію після того, як погодився продати свій підрозділ у Kotsovolos Public Power Corporation.

Currys, чиї акції впали на 29% за останній рік, заявила, що використовуватиме доходи, які, як очікується, становитимуть близько £156 млн, щоб скоротити борг.

Рітейлер заявив, що продаж спростить його структуру, що дозволить йому зосередитися на більших ринках Великобританії, Ірландії та Скандинавії.

Це також зміцнить його баланс, підвищить гнучкість для інвестицій та розвитку бізнесу, а також збільшить прибутки акціонерів.

У вересні компанія Currys повідомила про падіння продажів на більшості ринках за чотири місяці до кінця серпня, але зазначила, що тенденції у Великобританії покращуються, незважаючи на проблеми, що продовжуються в країнах Північної Європи.

"Як група, ми зосереджені на збереженні обнадійливого імпульсу у Великій Британії та Ірландії та поверненні країн Північної Європи в потрібне русло", - сказав генеральний директор Алекс Белдок.

Читайте також