Британський забудовник Vistry купує конкуруючу Countryside за £1,25 млрд

Британський забудовник Vistry купує конкуруючу Countryside за £1,25 млрд

Угода дозволить створити девелоперську компанію вартістю £2,75 млрд

Vistry Group Plc погодилася купити Countryside в рамках угоди, за якою британський забудовник оцінюється приблизно в £1,25 млрд. Згідно з заявою, зробленою в понеділок, рада директорів обох компаній рекомендувала угоду щодо обміну готівкою та акціями.

За умовами угоди власники Countryside отримають 0,255 нової акції Vistry та 60 пенсів готівкою за кожну акцію Countryside. Ціна приблизно на 9,1% вища за останню ціну закриття Countryside.

Countryside виставила себе на продаж у червні після того, як потрапила під тиск із боку інвестора Browning West. Countryside відхилила дві попередні заявки від Inclusive Capital, які оцінили її приблизно в £1,47 млрд, заявивши, що вони недооцінили компанію.

З того часу ринок житла Великобританії демонструє ознаки охолодження, оскільки зростання відсоткових ставок та криза вартості життя сильно позначаються на споживачах.

"Запропоноване об'єднання має дуже переконливе стратегічне обґрунтування", - заявив головний виконавчий директор Vistry Грег Фітцджеральд. "Це створить лідера в житловому секторі, а також розширить пропозицію такого необхідного доступного житла по всій Англії".

П'ять основних акціонерів Countryside, яким у сукупності належить близько 39,1% акцій, включаючи Browning West та Inclusive Capital, погодилися підтримати угоду, яка підлягає схваленню регулюючими органами.

Компанія Vistry будує доступні будинки для державних органів та постачальників житла. Придбання Countryside значно зміцнить партнерський бізнес Vistry, який є менш чутливим до коливань цін на житло під час спадів.

Читайте також