Brookfield продає оператора бездротового зв

Brookfield продає оператора бездротового зв'язку One New Zealand компанії Infratil за $1 млрд

Infratil отримує повний контроль над другою за величиною телефонною компанією у Новій Зеландії

Infratil отримає повний контроль над другою за величиною телефонною компанією країни після того, як погодилася викупити її партнера Brookfield Asset Management.

Новозеландська інвестиційна компанія Infratil збільшить свою частку в One New Zealand до 99,9% з 49,95% після купівлі частки Brookfield за 1,8 млрд новозеландських доларів ($1,1 млрд). Вона частково профінансує угоду за рахунок дисконтованого розміщення акцій на 750 млн новозеландських доларів, яке відбудеться пізніше.

Повний контроль дасть Infratil доступ до грошових потоків One New Zealand для підтримки більш широких інвестиційних планів. Телефонна компанія, яка раніше називалася Vodafone New Zealand, має 2,7 млн підключень через свої мобільні та широкосмугові мережі, а також цифрову присутність, яка кидає виклик лідеру ринку Spark New Zealand.

Brookfield, яка приєдналася до Infratil у 2019 році, щоб купити бізнес у Vodafone Group Plc за 3,4 млрд новозеландських доларів, заявила, що, як і раніше, бачить у компанії додаткову довгострокову цінність.

Читайте також