Brookfield Renewable купує дві «зелені» енергокомпанії за $1,54 млрд

Brookfield Renewable купує дві «зелені» енергокомпанії за $1,54 млрд

Підрозділ Brookfield Asset Management прагне розширити свій портфель відновлюваних джерел енергії

Brookfield Renewable Corp повідомила про придбання двох компаній, які займаються екологічно чистою енергією.

Brookfield заявила, що придбає Scout Clean Energy у інвестиційної компанії Quinbrook Infrastructure Partners за $1 млрд, тоді як вона вже закрила угоду з викупу Standard Solar приблизно за $540 млн.

Це сталося через місяць після ухвалення найбільшого пакету заходів ($430 млрд) щодо боротьби зі зміною клімату в історії США, що призвело до збільшення кількості операцій у секторі відновлюваних джерел енергії, оскільки він надає значні податкові пільги на строк до десяти років.

 "Ми підписали обидві угоди без урахування Закону про зниження інфляції, тому додаткові стимули, доступні в даний час, є значним імпульсом для кожного бізнесу", - сказав головний виконавчий директор Brookfield Renewable Коннор Тески.

Brookfield Renewable, підрозділ Brookfield Asset Management Inc, заявив, що також може інвестувати $350 млн і $160 млн у Scout та Standard Solar відповідно.

Портфель Scout з Колорадо включає понад 1200 мегават (МВт) діючих вітрових активів, а також понад 22 ГВт вітряних, сонячних і акумулюючих проектів у 24 штатах, у тому числі майже 2500 МВт проектів, що будуються і знаходяться на пізній стадії проєкту.

Компанія Standard Solar зі штаб-квартирою в Меріленді має близько 500 МВт активів, що діють і будуються, а також проект розвитку потужністю майже 2000 МВт.

Компанія Brookfield, що базується на Бермудських островах, володіє і управляє диверсифікованим портфелем відновлюваних джерел енергії в США потужністю майже 65 ГВт і цього року інвестувала або виділила $3,5 млрд у сектор чистої енергетики Північної Америки.

Читайте також