BYD купує бізнес з виробництва мобільних запчастин американської Jabil у Китаї за $2,2 млрд

BYD купує бізнес з виробництва мобільних запчастин американської Jabil у Китаї за $2,2 млрд

Угода розширить базу клієнтів BYD Electronic

Китайський автовиробник BYD заявив у понеділок, що його підрозділ електроніки уклав угоду з американським виробником Jabil Inc про покупку його бізнесу з виробництва мобільної електроніки у Китаї за $2,2 млрд.

Угода розширить клієнтську базу BYD Electronic, портфель продуктів та бізнес з виробництва компонентів для смартфонів, оскільки вона прагне використати потенційне зростання Jabil у цьому секторі.

Сінгапурська компанія Jabil Circuit, яка виробляє друковані плати, цього місяця створила підрозділ, який поглинув її підприємства з виробництва продукції в Ченду та Усі, які тепер будуть продані китайській групі.

Основним бізнесом BE є продаж електронних компонентів для побутової електроніки, як смартфони та ноутбуки. Це був один із трьох ключових сегментів бізнесу BYD Electronic, на який припало понад 70% її загального доходу у 2022 році.

«Крім збільшення частки продукції BE на ринку, це придбання ефективно взаємодіятиме з існуючими продуктами BE, підвищить загальну конкурентоспроможність, забезпечить довгостроковий сталий розвиток», — йдеться в заяві BYD, не розкриваючи жодних додаткових подробиць про придбання.

Угода дозволить Jabil і далі інвестувати в електромобілі, відновлювані джерела енергії, охорону здоров'я, хмарні центри обробки даних зі штучним інтелектом та інші кінцеві ринки.

Читайте також