Carlyle придбає підрозділ американського постачальника автозапчастин Advance Auto Parts за $1,5 млрд

Carlyle придбає підрозділ американського постачальника автозапчастин Advance Auto Parts за $1,5 млрд

Американський інвестфонд Carlyle Group набуває підрозділу Worldpac компанії Advance Auto Parts Inc. за $1,5 млрд, що стане першою великою промисловою інвестицією компанії за більш як два роки

Компанія Worldpac, оптовий дистриб'ютор оригінальних запасних частин для обладнання, отримала прибуток близько $2,1 млрд за 12 місяців.

Компанія Advance Auto Parts опинилася під тиском з боку акціонерів-активістів, які вимагають продати підрозділ Worldpac, щоб покращити компенсацію та краще конкурувати з AutoZone Inc. та O'Reilly Automotive Inc.

У листопаді компанія Advance Auto Parts заявила, що ініціює процес продажу Worldpac, а також канадського бізнесу під вивіскою Carquest.

 «Наступна глава нашого стратегічного та операційного огляду тепер буде зосереджена на бізнес Advance, що залишився, з метою поліпшення траєкторії наших продажів і продуктивності всіх наших активів для забезпечення більш високого прибутку для наших акціонерів», — сказав Шейн О'Келлі, президент і головний виконавчий директор Advance Auto Parts.

Згідно заяви, Carlyle інвестувала близько $13 млрд у промислові вилучення за останні два десятиліття, у тому числі в такі компанії, як Nouryon, Axalta, Atotech, Signode та Allison Transmission.

Читайте також