Chesapeake купує Southwestern за $7,4 млрд і створить газову бурову компанію №1 у США

Chesapeake купує Southwestern за $7,4 млрд і створить газову бурову компанію №1 у США

Придбання дозволить Chesapeake конкурувати зі своїм найбільшим вітчизняним конкурентом, EQT Corp

Chesapeake Energy Corp. погодилася придбати конкуруючу компанію Southwestern Energy Co. приблизно за $7,4 млрд у рамках угоди щодо створення найбільшого виробника природного газу в США.

Компанія Chesapeake з Оклахома-Сіті заплатить $6,69 за акцію, йдеться у заяві компанії у четвер. Очікується, що угоду буде завершено у другому кварталі за умови отримання схвалення регулюючих органів. Після закриття Chesapeake отримає нову назву.

Придбання дозволить Chesapeake конкурувати зі своїм найбільшим вітчизняним конкурентом, EQT Corp., і розширити свої володіння у двох ключових регіонах буріння: басейн Марселлас в Аппалачах та басейн Хейнсвілл, розташований між Луїзіаною та східним Техасом. Додаткові ресурси в Хейнсвіллі дозволять Chesapeake отримати більше переваг від зростаючого експорту зрідженого природного газу з США через Мексиканську затоку.

Chesapeake планує об'єднати бурові установки та бригади ГРП Southwestern, оскільки об'єднані компанії прагнуть «гарантувати, що ми залучаємо найкращих фахівців з обох організацій».

Купівля Southwestern зміцнює прагнення Chesapeake зосередитися виключно на природному газі. Це також дає компанії можливість отримати вигоду від глобального попиту на постачання зрідженого природного газу з узбережжя Мексиканської затоки США.

Злиття знаменує собою наступний етап у розвитку Chesapeake, «зробивши його найбільшою розвідкою та видобутком природного газу в США за обсягом видобутку, доведеними запасами, ринковою капіталізацією та вартістю підприємства, одночасно збільшуючи площі двох басейнів», - Габріеле Сорбара, керуючий директор Siebert Williams.

Читайте також