Coatue та General Catalyst інвестували у дизайнерський стартап Figma вартістю $12,5 млрд

Coatue та General Catalyst інвестували у дизайнерський стартап Figma вартістю $12,5 млрд

Група інвесторів, до якої входять Coatue Management, Alkeon Capital Management та General Catalyst Partners, інвестувала у Figma Inc. в рамках угоди, яка оцінює стартап у сфері дизайну в $12,5 млрд

Угода відбулася, коли компанія Figma, що базується в Сан-Франциско, забезпечує річний регулярний дохід понад $700 млн, цифра, яка, як прогнозується, перевищить $1 млрд до наступного року. Річний регулярний прибуток Figma становив близько $400 млн наприкінці 2022 року.

Figma, на чолі з генеральним директором Діланом Філдом, у червні запустила нові функції штучного інтелекту та візуальний інструмент оповідання, відомий як Figma Slides. Компанія широко розглядається як можливий кандидат на IPO після провалу запланованого злиття з Adobe Inc. наприкінці минулого року.

Представник Figma повідомив, що угода, яка була вторинним продажем акцій, закрита. Вторинний продаж акцій, також відомий як тендерна пропозиція, включав нинішніх та колишніх співробітників, а також інших власників акцій.

За словами представника Figma, до інших інвесторів, що взяли участь, входять: хедж-фонд SurgoCap Partners, Atlassian Corp., Fidelity Management & Research Co., Franklin Templeton's Franklin Venture Partners, Iconiq, Sequoia Capital, Thrive Capital, Greenoaks Capital Partners, Durable Capital Partners, Andreessen Horowitz та Kleiner Perkins.

Читайте також