Французький стартап Mistral AI залучає €600 млн від General Catalyst та інших інвесторів

Французький стартап Mistral AI залучає €600 млн від General Catalyst та інших інвесторів

Французька технологічна компанія Mistral AI заявила, що залучила €600 млн у рамках раунду фінансування, який очолює чинний інвестор General Catalyst

Раунд серії B включав інвестиції від таких компаній, як Lightspeed, Andreessen Horowitz, Cisco Systems та Nvidia, внаслідок чого загальний обсяг фінансування AI-стартапу за останній рік становив понад €1 млрд.

"Цей новий раунд дає нам унікальну можливість розсунути кордони ШІ та надати всім найсучасніші технології", - сказав співзасновник і генеральний директор Mistral AI Артур Менш.

Впровадження великих мовних моделей (LLM), які навчаються на великих обсягах даних і здатні розуміти і відповідати природною мовою, набуло широкого поширення після приголомшливого успіху ChatGPT OpenAI.

Компанія Mistral зі штаб-квартирою в Парижі, яку багато хто вважає європейським конкурентом OpenAI, заявила, що використовуватиме отримані кошти для збільшення обчислювальних потужностей, найму співробітників та розширення своєї міжнародної присутності, особливо в США.

Читайте також