Credit Suisse втратив одного зі своїх найбільших акціонерів

Credit Suisse втратив одного зі своїх найбільших акціонерів

Американська інвесткомпанія Harris Associates розпродала всі акції банку

Інвестиційний директор Harris Associates Девід Герро продав всю частку компанії у Credit Suisse Group AG, розірвавши відносини з банком після майже двох десятиліть володіння його акціями та посиливши тиск на керівництво проблемного швейцарського кредитора.

Harris Associates була найбільшим акціонером Credit Suisse протягом багатьох років, але до кінця 2022 скоротила свою частку з 10% до 5%. Акції впали до рекордно низького рівня минулого тижня після фінансових результатів за минулий місяць, які показали більші, ніж очікувалося, збитки на тлі рекордного відтоку.

Акції Credit Suisse втратили близько 95% своєї вартості з літа 2007 року після кількох років скандалів та збитків.

"Підвищення відсоткових ставок означає, що багато європейських фінансових компаній рухаються в іншому напрямку", - сказав Герро в інтерв'ю Financial Times. «Навіщо займатися чимось, що спалює капітал, коли решта сектора тепер його генерує?»

Harris Associates володіла акціями Credit Suisse з початку цього століття та подвоїла свою ставку після фінансової кризи 2008 року. У той час як Герро захищав банк, коли у нього почалися проблеми, він став більш критично ставитися до ради директорів, оскільки кредитор щосили намагався виправити свій інвестиційний банк і подолати збитки та скандали.

Читайте також